Brokolicová krémová polévka

27. září 2014 v 16:50 |  Připravujeme jídlo
Ahoj milí čtenáři,
po určité pauze jsem opět zde. Pauza nebyla zapříčiněna mou vinou (a opravdu to teď není výmluva!Smějící se), nýbrž problémem stránek blog.cz s prohlížečem, který vlastním a nešlo mi se přihlašovat.

Ale teď už k tématu! Kdo z vás má rád brokolici? Smějící se Dřív jsem brokolici nemusela, ale objevila jsem další poklad, který mou nechuť k brokolici nejenom že zmírnil, ale proměnil ji v labužnickou touhu.
Následující brokolicový pokrm je nejen moc dobrý, ale také velmi jednoduchý a rychlý na provedení. Výborně se hodí k podzimním chladnějším večerům, k obědu či pro unavené studenty po náročném dni.

Ještě před samotným popisem přípravy nutno zdůraznit, že potřebujeme ponorný mixér (ne, opravdu jej nenahradí ani šťouchač na bramborovou kaši ani ruční mixér na těsto)




Co tedy potřebujeme?
→ 1 brokolice
→ 1 cibule
→ asi 300ml mléka
→1 nebo 2 vejce
→ máslo
→ 1 lžíce polohrubé mouky
→ muškátový květ/oříšek, sůl, pepř
→ pro gurmány místo vody vývar

A jak na to?
Nakrájíme cibuli a na másle ji v hrnci osmažíme (ne do hněda, stačí jen zesklovatět). Posypeme lžící polohrubé mouky, trochu osmažíme a vypneme sporák. Rozmícháme v troše vody. Potupně přiléváme vodu asi do 1/3 hrnce. Přivedeme k varu, osolíme a přihodíme nakrájenou brokolici (můžeme na ní nechat i méně tlusté stonky). Vaříme asi 10 minut, do změknutí (čím kratší dobu, tím více vitaminů zůstane aktivních). Poté vmícháme vejce, vypneme sporák. Ponorným mixérem rozmixujeme veškerý obsah hrnce. Dolejeme mlékem do požadovaného objemu, dosolíme, opepříme, přidáme muškátový květ či nastrouhaný ořech (stačí maličko!). Můžeme znovu chvilku převařit, polévka poté vydrží déle.

Dobrou chuť!
A těšte se na článek o vlašských ořeších.Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama