Večerní salát s celozrnným kuskusem

18. února 2015 v 22:21 | Janča |  Připravujeme jídlo
Milí přátelé, dlouho jsem byla odtržena od kulinářského světa, ale teď se s chutí vracím se spoustou nových nápadů.:-) Dnes bych se s Vámi ráda podělila (aspoň virtuálně) o jednoduchou, zdravou a myslím, že moc dobrou večeři.



Poznámka pod čarou - mým dlouhodobějším cílem je shromažďovat zde nejrůznější kvalitní recepty na bezmasá jídla, případně i veganská či vitariánská, ale bez surovin jako je sója, sójová omáčka a další ne úplně nejvhodnější a nám v Česku blízké přísady a nejlépe bez smažení. Nelíbí se mi totiž koncept většiny (či všech na které jsem dosud narazila) vegetariánských a veganských kuchařek, které jsou mnohdy bez nápadu a používají podivné ingredience, jejichž názvy jsou pro mě záhadou (a to, jak bych je sháněla)


Tak a teď už k dnešní večeři.Usmívající se K přípravě potřebujeme:

→1 (římský) salát
→1 okurka
→hrst malých rajčátek
→hrst slunečnicových semínek
→olivový olej

→1 malý bílý jogurt
→1 stroužek českého kvalitního česneku/ 2-3 stroužky čínského česneku
→sůl, pepř, provensálské koření

→celozrnný kuskus (věděli jste, že kuskus je těstovina?) - pro jednoho zhruba 100g

Pokud někdo vlastní spiralizér, doporučuji okurku zpracovat na něm (spiralizér je taková zajímavá věc, která dovede z tvrdších druhů zeleniny, nejlépe mrkve, cukety či okurky udělat spirálky, špagety a další tvary), jinak okurku nakrájíme na tenké plátky. Římský salát zpracujeme také spíše na drobnější kousky a rajčátka vypadají nejlépe, jsou-li rozkrojena na čtvrtiny. Všechnu zeleninu uspořádáme dle fantazie na velký talíř a pokapeme dostatečným množstvím olivového oleje. Navrch nasypeme hrst slunečnicových semínek.

Potom si připravíme "dressing" - do misky dáme jogurt, smícháme jej s rozmačkaným česnekem, přidáme sůl, pepř a provensálské koření (samozřejmě se dá různě experimentovat).

A k dovršení tohoto báječného a překvapivě jednoduchého jídla uvaříme kuskus, mně se líbilo, když jsem si ho dala do zvláštní misky. No a potom už nezbývá nic jiného než si pochutnat!
Dobrou chuť a budu se těšit na Vaše připomínky a různé jiné komentáře. Úžasný
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama