Kuskus s tuňákem a jarní cibulkou

20. dubna 2015 v 14:01 | Janča |  Připravujeme jídlo
Někdy se stane, že přijdete před polednem vyhladovělí do kuchyně, a nějak tak netušíte, co vlastně budete jíst. Víte jen, že byste vybílili během mrknutí oka celou ledničku, ale na druhou stranu si říkáte, že byste mohli oběd vyřešit nějak elegantněji. Nakouknete do spíže, do ledničky... a na linku vyskládáte úlovky, které by dle vašeho úsudku mohly dohromady vytvořit něco... poživatelného.
Shodou okolností jsem se do této situace dnes dostala já, a - světe div se - z těch, na první pohled docela nesourodých potravin, - se vykouzlilo něco mnohem lepšího než jsem očekávala. O recept se s Vámi podělím a přeju všem mým čtenářům, aby těch méně povedených kombinací bylo co nejméně.Smějící se


Ve spíži a ledničce najdeme:
→kuskus
→1 cibuli
→hrst malých rajčátek
→3 jarní cibulky (teda, já měla spíš natě než cibulky, proto tři... ta velká by vám stačila i jedna)
→1 malou konzervu tuňáka (Rio Mare s olivovým olejem je top, ale myslím, že dobré budou i jiné)
→máslo
→olivový olej
→koření garam masala (nemusí být, ale musím říct, že tvoří zajímavou chuťovou linku)
→sýr (nemusí být)
→hrst naklíčeného munga

Nejdřív jsem uvařila kuskus. Tentokrát jsem ho uvařila tak, aby byl pěkně sypký a chuť dobře doladil kousek kostičky přírodního zeleninového bujónu bez glutamátu a jiných nedobrot:
V hrnci jsem přivedla k varu stejné objemové množství vody jako kuskusu, který jsem předem v misce promíchala s olivovým olejem. Do vody jsem přisypala trochu soli a zeleninový bujón. Potom i kuskus. Chvíli jsem ho míchala ve vařící se vodě (asi půl minuty) a pak jsem sporák vypla a nechala kuskus asi 5-10min dojít v hrnci pod pokličkou. Na závěr jsem ho mírně osmahla na kousku másla.

Pak jsem na másle osmažila do sklovita cibuli nakrájenou na kolečka (ne na drobno!) a ke konci jí mírně posypala cukrem krystalem, aby zkaramelizovala. Nebojte se toho! ;-) Krásně to zvýrazní chuť cibule a neochutí to celé jídlo do sladka. Úžasný
Přisypala jsem ji ke kuskusu.

Potom jsem pánev vytřela od toho sladkého co v ní zbylo a na olivovém oleji chvilku opékala rajčátka a tuňáka. Na závěr jsem k této dvojici přisypala trochu koření garam masala, sůl jsem nepřidávala! Tuňák je slaný dost.Mrkající Jakmile tohle taky skončilo v kuskusu, tak ještě zbývalo pokrájet jarní cibulku, nastrouhat trochu sýra a přidat je do jídla. Celé jsem to posypala hrstí naklíčeného munga. Musím říct, že zrovna tato kombinace chutí byla víc než "docela dobrá".MlčícíSmějící se

Enjoy!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Victoria♥ ~ ultimate-adelaidekane Victoria♥ ~ ultimate-adelaidekane | Web | 20. dubna 2015 v 14:16 | Reagovat

Vyzerá to nádherne!

2 XZ XZ | 27. dubna 2015 v 21:14 | Reagovat

Udělej to někdy doma Jani.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama