Červenořepová pomazánka,

14. srpna 2016 v 21:18 | Janča |  Připravujeme jídlo
po které se budete oblizovat až za ušima!Nevinný

Dnes mám pro Vás dlouho očekávaný recept pro chvíle, kdy si budete přát elegantně zužitkovat 2 nebo i 3 menší červené řepy a následně přinést na stůl nevšedně barevný kulinářský zážitek.Usmívající se Červenou řepu jsem si oblíbila zhruba před rokem, kdy jsem zjistila, že se v ní ukrývá chuťové (a zdraví prospěšné) bohatství, o kterém jsem do té doby neměla ani tušení. Před nějakým časem jsem se o ní zase trochu jinak rozepsala tady - http://janci-chutna.blog.cz/1503/pecena-nejen-cervena-repa-s-jogurtovym-dresinkem .
P.S.: Slibuju, že dnešní řepový pokrm bude chutnat i těm, kteří červenou řepu předtím tolik v lásce neměli.S vyplazeným jazykem


Na přípravu této vášnivé pomazánky budeme potřebovat:
→2-3 menší červené řepy
→2 stroužky česneku
→4 lžíce jogurtu
→2 lučiny /1 pomazánkové máslo/1 tvaroh - dle vlastního uvážení, chuti a obsahu lednice
→3 lžíce kvalitní majonézy
→sůl, pepř, citron
+ alobal

TIP: Pomazánka se dá zpestřit rozmačkaným zralým avokádem, kterým můžeme nahradit některý z mléčných produktů nebo klidně všechny, pokud toužíme po veganské verzi, nebo jej můžeme do pomazánky přidat navíc.

Omyté, neloupané červené řepy zabalíme do alobalu. Pokud jsou malé, necháme je vcelku; jsou-li ale větší, je někdy lepší je rozpůlit a až po tom zabalit. Troubu rozpálíme na 220°C, zabalené řepy položíme do malého pekáčku a pečeme zhruba 45 minut. Mezitím si čteme knížku nebo se jdeme projít.Smějící se

Upečené řepy vybalíme, necháme trochu vychladnout a za pomocí vidličky je oloupeme. Jde to snadnoMrkající, jen je třeba počítat s červenofialovým zbarvením místa činu, včetně rukou.Smějící se Ale nebojte, vše jde snadno umýt. Oloupané řepy nastrouháme najemno na struhadle a v míse smícháme s rozmačkanými 2 stroužky česneku, jogurtem, lučinami a majonézou. Opepříme, osolíme a pokapeme šťávou z citronu a vyladíme do požadované chuti.

Podáváme namazané na topinkách, celozrnném pečivu, kváskovém chlebu a nebo jako salát. ♥
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 ivanko84 ivanko84 | Web | 14. srpna 2016 v 21:54 | Reagovat

třída :-P

2 Petra Petra | Web | 15. srpna 2016 v 6:38 | Reagovat

Řepu miluju a tohle je super prádní recept!!!! :-)

3 Lucka Lucka | 9. září 2016 v 15:07 | Reagovat

Super nápad

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama