Tempeho bramboro zelo

26. října 2016 v 0:28 | Janča |  Připravujeme jídlo
Moc vás všechny dneska zdravím!♥Usmívající se
Taky vás čas od času přepadne chuť na něco opravdu hutného, slaného, pořádně omaštěného a aspoň trochu osmaženého? Smějící seJestli chcete snížit spotřebu masa, nebo prostě jen vyzkoušet cestu po nevyjetých kolejích, tak mám pro vás dneska tip na jídlo, které je hotové během půl hodiny a chuťové pohárky uspokojí dokonale. A není k tomu třeba vepřo ani knedlo. Vážně.

Budete k tomu ale potřebovat mít v kuchyni:
→tempeh (přírodní - ten je levnější a zdá se mi pro tělo zdravější- nebo marinovaný)
→brambory
→kysané zelí (doporučuji kouknout zezadu na obal, jestli do něj zbytečně nepřidali siřičitan nebo umělá sladidla - nic takového kysané zelí nepotřebuje k tomu, aby bylo výborné)
olej
→tymián
→med, sůl, případně houbový bujón bez glutamátu a palmového oleje


Nejdřív si uvaříme brambory, postup myslím nemusím popisovat. Věřím vám.Smějící se Mezitím si nakrájíme tempeh na malé kostičky a ty pak osmahneme dozlatova na oleji spolu s tymiánem. Ke konci smažení tempeh posolíme (já použila mořskou sůl s řasami, ale bude stačit i obyčejná S vyplazeným jazykem ) a můžeme přidat půl lžičky medu, nechat jej rozpustit a pomarinovat v něm tempeh. Na našem bytě jsme si teď oblíbily houbový bujón, který jsem k tempehu a následně i k zelí přidala. Je bez glutamátu a opravdu s houbami.Smějící se (olomouckým ráda poradím, kde se dá koupit..)

Požadované množství kysaného zelí propláchneme vodou, aby nebylo potom příliš kyselé. V malém kastrůlku rozehřejeme olej nebo kousek másla a přidáme zelí. Zalijeme trochou vody a necháme chvíli dusit. Houbový bujón má i tady své kouzlo, ale pokud nemáte, nevadí. Skvělé je opět zelí zjemnit lžičkou medu.

Všechny tři součásti pokrmu nachystáme na talíř a popřejeme si dobrou chuť.Mrkající

_____________________________________________________________________________________________

O tempehu už jsem psala dřív, teď jen znova dodám, že se jedná o fermentované sójové boby které jsou v této formě mnohem lépe stravitelné, než například v tofu. Je to bohatý zdroj plnohodnotných bílkovin a fermentací se v něm přeměňují kontroverzní látky, o kterých se v souvislosti se sójou mluví. A co je neméně důležité, chuťově je úžasný. Připomíná mi maso, ani děda to nepoznal.Smějící se

Mějte krásný den plný radosti a chuti do života! ♥
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Bob Bob | E-mail | 26. října 2016 v 0:39 | Reagovat

Teď mám hlad :D Dělávám něco podobného ale s těstovinama :) A tempeh jsem ještě před 1m57s neznal :D O_O

2 Lucy Lucy | Web | 26. října 2016 v 16:42 | Reagovat

Vypadá to chutně. Tempeh? Každopádně to slyším poprvé. Nejdříve jsem myslela, že je to nějaké maso. Pak jsem si přečetla, že to jsou sójové boby :)

3 Roman Roman | 5. listopadu 2016 v 22:01 | Reagovat

chilli papričky, chilli, chilli koření nakoupíte na http://eshop.thechillidoctor.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama